6 Eyl 2011

Teenage Mutant Ninja Turtles!


Yine uzuuuuunnn bir aradan sonra blogumun başındayım. Bu kadar çok ara vermeme bir sürü şey sebep oldu aslında. Taşınma, yerleşme, alışma, kocişi yeni işine uğurlama fasa fiso. Bi de bazı çok çok önemli değişiklikler falan filan. Neyse biz bu ıvır zıvırı geçelim de, geçen gün Torium'un kadınlar tuvaletinde aklıma gelen bir konuyu paylaşayım sizlerle olmaz mı? :)

Dediğim gibi, geçen cuma günü, ailece Torium'u görmeye gittik. Evet, çok sığ insanlarız, ailece pikniğe falan değil AVM görmeye gidiyoruz. Mok var çünkü :P Neyse. Gezerken gezerken, bu aralar kapıyı sık sık çalmaya başlamış olan küçük tuvaletim yine geldi ve tuvalete koştuk - yine ailece :S - Tuvalette biz kadınların en doğal ihtiyaçlarımızı bile görebilmek için ne zorluklarla karşılaştığımızı ve bunlarla başa çıkmak için ne tür mutasyonlar geçirdiğimizi düşünme fırsatım oldu. Eve döndüğümdeyse bu düşüncelerimi detaylandırdım ve ortaya aşağıdaki gibi bir liste çıktı minnoşlarım :


  1. Tuvalet Mutasyonu : Tabi ki bana bu ilhamı verdiği için ilk sırayı bu mutasyona verdim. Tuvalet mutasyonu dediğimiz şey, ortak kullanım alanlarındaki tuvaletler için kadın bedeninin geliştirdiği önemli bir savunma tekniği. Alafranga tuvaletle karşılaşan bir kadın bedeni hemen savunmaya geçer ve kesinlikle hiçbir yere temas etmeden önce tuvalet kabinine girmeyi daha sonra da işini görmeyi başarır. Bu işlem sırasında önemli olan yüzeyle sıfır temastır. Zira bizden önce girenlerin ne halt ettiklerini bilemeyiz. O ıslak ellerini nerelere sürdüler? Elleri neden ıslanmıştı? Ellerinde başka organik maddeler de var mıydı gibi sorularla muhatap olmamaktır amaç. Ha bir de bu mutasyonunu henüz tamamlayamamış, bu nedenle deliğe değil etrafa yapan kız arkadaşlarımız da yok değil. Burada en önemli husus nedir? DİKKAT! Lütfen daha dikkatli olalım ve mutasyonumuzu tamamlamadan ortak kullanım alanlarındaki tuvaletleri kullanmayalım, pislik yapmayalım.
  2. Makyaj Mutasyonu : Biz kadınlarda, erkeklerden farklı olarak bulunması gereken bir diğer özellik de, her ne koşulda olursa olsun bakımlı görünmektir. Saçlarımız hep parlak ve sağlıklı, yanaklarımız hep mahcup ve pembe, bakışlarımız hep derin ve duygulu olmak zorunda. Bu sebeptendir ki; biz kadınlar, makyaj mutasyonuna uğramışızdır. Örnek olarak; okul tuvaletindeki el kurutucuda saçına fön çekeninden, Şirinevler-Yenibosna trafiğinde dur-kalk yaparken rimel sürenine;  dev boy allık fırçasını bile clutch'ından ayırmayanından, dudakları hep az önce yağlı patates kızartması yemiş gibi seksi görünsün diye saniyede 100 vuruş hızıyla lipgloss tazeleyenine kadar geniş bir yelpaze sunabiliriz.
  3. Ped (Ticari İsmiyle Hijyenik Kadın Bağı) Kardeşliği Mutasyonu : Bu mutasyon da bir kadın için hayati önem taşımaktadır. Öyle ki; bu mutasyon olmasaydı birçok kadın sosyal ortamdan itilmiş, ayda bir haftasını evinden çıkmadan geçiren bir varlık olacaktı. Hatta kadınlar sokaklarda güven içinde, huzurla dolaşamaz hale geleceklerdi. Gelelim bu mutasyon türünü açıklamaya. Bu mutasyon türünde ihtiyaç sahibi kadın çeşitli frekans dalgaları yayarak hemen ihtiyacını karşılayabilecek uygun kardeşini arar. İhtiyacı karşılayabilecek uygun kadın da, yayılan dalgalardan ihtiyaç sahibini hisseder ve hemen yardımcı olur. Ya da siz olayı bu kadar uzatmayıp en yakındaki kızlar tuvaletindeki kadınlara da sorabilirsiniz... 
  4. Ay Ben Rejimdeyiiiimm Mutasyonu : Her hanım kızımız gibi kesinlikle bu cümleyi sen de kurdun. Evde yapayalnızken vur patlasın/çal oynasın giden yemek saatleri, gelsin mantılar/gitsin tatlılar geçen akşam yemekleri, parmak gibi sarmalar/kese gibi dolmalar derken; birkaç kadın arkadaş bir araya gelindi mi "ayy ben rejimdeyiiiaamm" diye diye birbirini darlamalar, öbürlerinin de yediğini/yiyeceğini boğazına dizmeler... Eskiden biz kadınlar daha özgürdük. Bir altın gününde tüketilen karbonhidrat/yağ miktarıyla 60 lt depolu bir otomobilin deposu fullenebilirdi. Eskiden yiyen değil yemeyen ayıplanırdı, hatta ona küsülürdü. Ancak gelişen teknoloji ve artan toplum ihtiyaçları sonucu (!) kadın kadına yapılan çay saatlerinde börekler, kekler, efendime söyleyeyim kurabiyeler, poğaçalar tarih oldu. Bunların yerine sası salatalar, light dondurmalar, sütlü tatlılar ve hep aynı "ay şekeriieemm, sen kilo mu aldın görüşmeyeliiiee?" ya da "hayatım senin simitler de kocaman olmuş, bizim salona yazılsana" diyalogları ile geçen günler geldi. Ve kadın bunlardan zevk alabilmek uğruna mutasyona uğradı...
  5. Görünmeyeni Görmek, Duyulmayanı Duymak : 4 numaralı mutasyonu geçirdikten sonra hayatta zevk alabileceği fazlaca da bir şeyi kalmayan kadın, kendine başka bir uğraş bulmak zorundaydı. Tabi milyonlarca olasılık arasından, kendisine en zevkli olanı seçti : Dedikodu! Ama bu yeterli değildi. Elini attığı her işte olduğu gibi, bunda da en iyi kendisi olmak istedi. Bu nedenledir ki; bir kadın daima erkeğin sakladıklarını görür, duyar, bulur ve çıkarır. Ona göre beyler!! İşte tüm bu nedenlerden ötürü, kadının kulakları başka bir boyuta geçerek her şeyi herkesten önce duyabilmek için gelişti. Gözleri ise bir kartalınkilerden bile daha keskinleşti ki; detaylarda gizlenen her şeyi görebilsin. O gün bugündür, kadın karşısındakinin davranışlarından, bakışlarından ve imalarından aslında ne demek istediğin çok iyi anlar oldu. Hatta bu mutasyon öyle gelişti ki; kadın sevgilisi söylemeden ne zaman terkedileceğini ya da ne zaman evleneceklerini bile anladı. 

Artık kadın daha mı mutlu bilemiyorum :) Ama bu mutasyonların hepimize bir şekilde yaradığı kesin...

NOT : Bu mutanta karşı koyabilmek isteyen beyler, size de bir iyilik yapıp bitireceğim yazımı. Onun en zayıf noktası; şefkatli bir sarılış, tatlı bir söz, yürekten gelen bir öpücükle ortaya çıkar. Öldürücü darbeyi ise özel günleri hatırlayıp ona durup dururken daha daha daha fazla ayakkabı almakla vurabilirsiniz!

3 yorum:

  1. bebişim daha çok yaz yaa bak ihmal ediyorsunn kankirellaseverlerii:)) şimdi ben okudum ya simidim lop lop olmaz diiyy miii??? :)))

    YanıtlaSil
  2. demek simitlerden ötürü okudun aaa ayşeee :P olmaz sana bişi, pilates topuyla yatıp kalkıyosun :)))

    YanıtlaSil
  3. yaz diyom yazzz ihmal etme yaz da okuyalımmm

    YanıtlaSil