29 Eyl 2011

İzlediklerim :)

Bugün izlediğim yerli ve yabancı dizileri yazayım istedim. Belki sıkıcı bulursunuz, belki zevklerimiz benziyordur denemediğiniz dizileri benden duyup denersiniz falan filan...

Öncelikle asla hiçbir bölümünü kaçırmadığım, çıkmasını heyecandan tırnaklarımı kemirerek beklediğim dizilerden başlamak istiyorum.

1 NUMARA:

Diziler arasında geçen yıl bulaştığım Game Of Thrones dizisi kesinlikle beni en çok heyecanlandıran dizi oldu. Her bölümü 1saatten fazla sürüyor ve kesinlikle yerinizden kıpırdayamadan izliyorsunuz. Dizide hiçbir şey alışıldığı gibi ilerlemiyor. Beklediğiniz hiç bir şey tahmin ettiğiniz gibi gerçekleşmiyor. Aaahh aahhh ne yakışıklılar ne yiğitler telef ettiler bir bilseniz :))) Diziyle ilgili sinirlerimi bozan tek şey ise yeni sezonun (2.sezon) hala başlamamış olması. Taa Nisan'a kalmış yani... Sinir oldum, evet. Siz gidin havayilerde mayamilerde yatın bütün yaz inek gibi, izleyici beklesin. Kınıyorum sizi GOT ekibi! Yeni bölümü yapın, çatladım bak valla :)




2 NUMARA:


2 numaraya da kesinlikle "How I Met Your Mother" dizisini koymalıyım!!Çünkü hem dizideki komediyi geyikleştirmediler, hem gereksiz dram katmadılar hem de işlenen dostluk ve ilişkiler birçoğumuzun özlediği gibi. Sıcacık ve içten. Her yeni bölümünü izlediğimde "peki ya sonra noluyomuş Ted amcaa?" diye meraklanmaya devam ediyorum. E tabi Ted her sevgilisinden ayrıldığında da "oha Ted, bu da mı değil? Ne anaymış, bi tanışamadın!! Kurdeşen döktük burda be senin yüzünden!!" veya "Bu Ted de iyice kaşarlandı şaka maka..." gibisinden yorumlar dökülüveriyor ağzımdan. O değil, bu değil... Nasıl bi kadınla evlenicek bu herif en sonunda anlamadım ki? Ama siz diziyi izleyin, tavsiye ederim :)

NOT: Diziyi ilk defa izleyecek kızlara sesleniyorum!!! Boşuna dizideki Barney karakterine hayran olmayın, kendisi erkeklerle ilgileniyor gerçek hayatta... Aklınızı başınıza alın, dantelinizi örün, kapının önünü süpürün, hanım hanımcık olun. Ağzınıza çakmiiim haaa (Ananemden enstantaneler)

3 NUMARA:

Bu diziden daha dün haberdar oldum. Yükleyip hemen izledim. Zaten piyasada sadece ilk bölüm var henüz. Ama bağımlısı olacağımı hemen anladım. Bir kere bölüm 1,5 sat falan sürdü. Hiiiiçç sıkılmadım. Biraz Jurrasic Park'ı hatırlattı ama genel olarak hayvanlarla iletişim dışında pek bir alakası yok. Jurrasic Park, Lost vs gibi dizileri sevenler bunu da hiç kuşkusuz bağırlarına basarlar :) Yalnız hayvanseverleri harekete geçirebilecek olaylar oluyor dizide. Ergenler içelim, coşalım falan deyip gidiyolar ormana, bulmuşlar bi meyve alkollü müdür nedir? Onu damıtıp damıtıp içiyolar, içip içip sapıtıyolar. Sonra yırtıcıların bölgesine giriyolar. Hayvan bu, içgüdüsü gereği avcı yani. Alıyo kokuyu, duyuyo bunların salak kahkahalarını. E napıcak, bulmuş kolay avı kaçırır mı? Sonra bunlar arıyolar babalarını, babaları geliyo hayvancıkları vuruyo. Bayıltıyoruz diyolar ama günahları boyunlarına. Buradan bu hareketi kınıyorum. Panter Emel yetiş, nerdesin?!!!

4 NUMARA:

Yukarıdaki ilk 3 dizi kadar olmasa da merak ettiğim, heyecanla beklediğim Türk dizileri de var. Ama bu dizileri bazen sonuna kadar izleyemiyorum. Fazla dram bünyeme aşırı yükleme yapıyo, kafa kaldırmıyor. Yine de bir Aylin-Soner aşkını, bir Caroline entrikasını, efendime söyleyeyim bir Murat bu hafta ölecek mi? yi merak ediyorum her Türk genç kızı gibi. Murat da ölmüyor anam, adama hanım almak yaradı. Adamın damarlarına kan geldi, meymenetsiz suratına can geldi. Gerçi adam hem kötürüm, hem abisi kandırdı, hem de karısıyla abisi fingirdeşiyo. Biz niye nefret etmek için bu çocuğu seçtik yahu? Niye olacak, hatırladım : sevenleri ayırdı. Pis. Gebersin. Hıh. Bi de dizide ben Caroline'i tutuyorum, kimse kusura bakmasın. Her şeyin Avrupalısı makbul ayol hahayt!!

5 NUMARA:

Ailecek yeni başladığımız bir Türk dizisi de Kuzey-Güney. Hiç atlamayınız sazan gibi, izleme sebebimiz Kıvanç'ın adonisiymiş, yok efendim six pack'iymiş falan diye. Sormazlar mı adama, "e hadi ben ondan ötürü izliyorum da, kocam da mı onu izliyor be şaşkın?" diye? Hadi bakalım cevap ver!! Hoşumuza gitti, izliyoruz. Zaten milletçe aldatmalı falan şeyleri ne çok severiz, di mi? Ama biri bizi aldatsa çıldırırız. Dizide de kınadığım bir-iki nokta var. Şöyle ki 1.simit yiyip durmayın sıcak sıcak, gece vakti canımız çekiyo. Bulamıyoruz. 2.Kıvanç artık "yengeyi önce teselli et, sonra kandır" taktiğini uygulamasın. Ayrıca bu dizide daha öküz, efendime söyleyeyim daha ayı bir Kıvanç görmekten de ayrıca mutluyuz :)



6 NUMARA:

Her ne kadar artık çarşamba geceleri Kuzey-Güney izliyor olsam da,ilk başladığı dönemde Hürremciğimi hiç kaçırmadan izlerdim. Ama zamanla sıkıldım. Milletçe tarihimizle pek övünür, tarih dersini de hiç sevmeyiz ya hani;  ben de bendeki değişimini buna bağladım. Başlarda öpüşen, sevişen bir Süleyman görmek halkımızı büyük hüsrana itmiş, şok etkisi yaratmıştı. Ancak zamanla alıştık heralde. Eleştiriler kesildi.Yani bunca ecdadın mitoz  bölünme sonucu ortaya çıkmadığı gerçeğini kabullenmiş olmalıyız sonunda diye düşünüyorum. Unutmayalım; padişahlar de sever, sevişir. Yoksa niye hareme o kadar masraf yapsın di mi ama?? Bunu da açıklığa kavuşturduğumuza göre diziye dönebiliriz. Dizide Hürrem'i sevdik, bağrımıza bastık da... Bu nasıl mümkün oldu ben hiç anlamadım. Biz ki, anneleri ve dahi kendileri bizzat Beyaz Rus hatunlarından ve onların uzun bacaklarından çekmiş bir kadın milletiyiz, orda Mahidevrancık iki gözü iki çeşme ağlarken nasıl oldu da ona uyuz olup Hürrem'e bayıldık bilmiyorum. Var bu Rus kadınlarında bi keramet vallahi bak... Diziyi eskisi kadar sık izlemesem de, bazı yerlerini yakalıyorum. Çünkü Kuzey-Güney bittikten sonra Muhteşem Yüzyıl bir  40 dk daha sürüyor.  Şu ana kadar gördüğüm bir saçmalık var ki; "vay efendim bu bölüme çok para harcadık" dedikleri her bölüm çok tırt çıktı. Kazık mı yediniz a yavrum diye soracaktım nerdeyse show tv'yi arayıp. Bkz. Mohaç Meydan Muharebesi bölümü...

7 NUMARA:


7 numarayı iki dizi arasında bölüştürmeyi uygun gördüm. Çünkü bu iki diziyi de Tv'den takip ediyorum. Yeni bölüm olsa da olmasa da olur. Zaten her bölüm kendi içinde bir hikaye barındırıyor. Bir bölümü izlemeyince hiç bir kaybınız olmuyor. İkisi de polisiye dizi. Genelde gerilimle ve bulmaca çözmekle falan geçiyor. Criminal Minds'da davranışlarından katili tanımlayıp öyle yakalıyorlar. Mesela, ayak izinden bu herif içe doğru mu basıyo hemen anlıyolar bak, ona göre. İçe basmayın gençler. Ve yine davranışlarından bu adam niye öldürüyo, derdi ne, annesi-babası ayrılmış mı, kocası/karısı dırdırcı mıymış, borcu mu varmış, kredi kartı batağına mı düşmüş... Hepsini anlıyolar. Yakalayınca da işte tipik "seni anlıyoruz dostum, hadi gel konuşalım" falan diyolar. Kimi geliyo, kimi gelmiyo. Böyle bi dizi...


Law&Order'da adı üstünde önce polisler yakalıyo, sonra mahkemesini de izliyoruz. Bazen ceza oluyor. Bazen serbest kalıyor suçlular. Savcı kadın kuduruyor falan. Bu da güzel bir dizi. Genelde sex suçları üzerine yoğunlaşmışlar.Bu da diğer dizi gibi her bölümünde yeni bir hikaye barındırıyor. Güzel işte izleyin bence arada :)






8 NUMARA:

Bu da fena değil bak. Doktorlar dizisi sizi yeterince baymadıysa bunu da izleyin :) Ama bunda genelde, hamileler, doğumlar, ailesel psikolojik sorunlar falan var. Güzel. Olsa da olurrr, olmasa da heheuehu









9 NUMARA:


Sıkılınca izlediğim bir dizi. İndirdim ilk sezonu. Bakiim noluyomuş. Küçük Sırlar'ı yerin 7 kat dibine niye sokmuş bizimkiler bi anlayayım dedim :)










♥♥♥♥♥♥ : 


İzleyip bitirdiğim ve gerçekten çok özlediğim bir dizidir bu: SEX AND THE CITY!!! Her sezonunu, her filmini severek izledim. Bazı insanların "kız saçmalaması" falan demesine aldanmayın, izleyin bağyanlar!!! İlla kendinizle bağdaştıracağınız bir yer bulacaksınız. Hem erkeklere göre,sizin söylediğiniz/yaptığınız/söylediğiniz bir çok şey "kız saçmalaması"... Unuttunuz mu? Bizimkiler kız saçmalaması, onların bir futbol maçında 10sn'lik bir pozisyonu hafta sonu iki gece 561767684 kere izleyip yapılan yorumları dinlemesi memleket meselesi... Beyler kabul edin, elinizde artık o çok övündüğünüz "ofsayt" bile yok...


Bbye... :)

2 yorum:

  1. sex and the city'yi yarıda bıakmıştım sonuna kadar izlemek istiyorum ama hangi sezonda kaldığımı bile hatırlamıyorum :S

    YanıtlaSil
  2. izlemen lazımmm :) final bölümü çok güzeldi özellikle :)))

    YanıtlaSil